miercuri, 25 mai 2016

Poveste despre un ales local adevărat


Un ales local adevărat este acela care poate sta cu fruntea sus în față locuitorilor din urbia în care trăiește, în tot timpul mandatului său, care are ușa deschisă la biroul său, care este interesat de tot ce se întâmplă în jurul său, care nu este supărăcios și care acceptă criticile ca pe un lucru constructiv.
Un ales local adevărat este acela care stă să explice măsurile luate și de ce, de exemplu, la Mediaș, un oraș cu drumuri de comună, un cetățean trebuie să plătească la fel ca la Sibiu impozitul auto.
Un ales local adevărat vine în fața alegătorilor săi și le spune cinstit, oameni buni am exagerat, dacă nu are curajul să le spună, am mințit, când am promis ceva acum patru ani și vă rog să mă iertați, iar, dacă veți crede că m-am maturizat, că nu voi mai greși față de voi, nu voi mai miții și, în sfârșit, voi începe să muncesc și pentru oraș, vă rog să mă votați.
Un ales local adevarat ar urmări ca toate hotărârile consiliului local să fie cunoscute de toti locuitorii, să fie explicate pe înțelesul fiecăruia și, foarte important, ar explica și unora dintre consilierii locali ce votează și pentru cine.
Un ales local adevărat s-ar întreba de ce tinerii plecați la studii nu se mai întorc în oraș, de ce în oraș nu funcționează un cinematograf și câți oameni intră în bibliotecă.
Un ales local adevărat ar fi atent la nevoile oamenilor pe toată perioada mandatului, nu numai înainte de alegeri, când decide, brusc, să meargă, să discute cu aceștia.
Cum alesii locali adevărați există doar în povești, suntem nevoiți să încheiem cu clasicul „Și au rămas până la adănci bătrâneți pe fotoliul comod de ales local, trăind fericiti într-un Mediaș în care, încet, încet nu se mai contabilizează nimic decât înmormântările”.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu