marți, 31 mai 2016

Clădirile în paragină, un pericol pentru viața medieșenilor

Imobilul care a găzduit pe vremuri fostul Club al Tineretului din municipiul Mediaş a ajuns într-o stare extrem de proastă. Pe lângă faptul că arată deplorabil, imobilul este un adevărat pericol. Bucăţi de tencuială sunt gata-gata să cadă, constituindu-se într-un real pericol pentru toţi trecătorii. Și acesta este doar unul dintre exemple. Alte clădiri emblematice pentru Mediaș sunt într-o stare similară sau chiar mai rea. 
Fosta clădire a Felam de lângă pasarela peste calea ferată este într-o stare dezastruoasă, iar lângă societatea Transgaz este o clădire care aparține de Şcoala Generala Nr. 3 și care reprezintă un pericol pentru toți cei care trec pe lângă ea. Ce facem cu ele? Așteptăm să moară cineva pentru a lua măsuri? Ce fac compartimentele de specialitate din Primărie în cazul lor? Se mulțumesc doar să se uite cum cade tencuiala și să se roage să nu cadă cuiva în cap și să moară? Asta este o crimă. Este nevoie de hotărâri locale clare, prin care proprietarii acestor clădiri să fie obligați să le repare sau să le dărâme pentru a nu se intâmpla adevărate tragedii. Nu se poate ca în anul 2016, clădirile din zona centrală a municipiului Mediaș să arate într-un asemenea hal. Și nu e vorba numai de centru, e vorba și de cartierele Vitrometan și alte zone din oraș. Chiar trebuie să pățească cineva ceva, ca să se ia măsuri? Trebuie aplicată legea la sânge pentru că vorbim de viața oamenilor aici. Nepăsarea actualilor conducători este mare. Stă în puterea tuturor medieșenilor să iasă la vot și să aleagă oameni care iubesc acest oraș.
La fel ca și clădirile, în orașul nostru frumos avem și terenuri lăsate în paragină. Bălării, buruieni crescute în voia sorții, toate arată dezinteresul pentru municipiul Mediaș. Cât de greu este să obligi proprietarul unui teren să își curețe locul? Dacă se vrea, se poate. Noi credem că până acum nu s-a vrut, iar indiferența conducătorilor acestui oraș a fost uriașă. Trebuie să spunem STOP odată acestei nepăsări. ÎN 5 IUNIE PUTEREA E ÎN MÂINILE MEDIEȘENILOR!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu