duminică, 29 mai 2016

Alesul local, sluga dumneavoastră

Când vă zâmnește de pe afișele electorale și vă spune că a făcut atâtea pentru Mediaș, când vă promite că va face multe dacă îi dați votul, amintiți-vă că alesul local nu e stăpânul vostru, nu e trimisul Domnului pe pământ și că nu vă face nici o favoare atunci când acceptă să vă reprezinte. NU! ALESUL LOCAL NU VĂ E STAPÂN, ALESUL LOCAL VĂ E SLUGĂ!
Alesul local e sluga alegătorului, alesul local e sluga fiecărui cetățean din localitate, că i-a dat sau nu votul, că are sau nu vârsta legală pentru a vota. Alesul local e sluga voastră a tuturor celor care i-ați oferit șansa și onoarea vieții, aceea de a deveni ales local, prin simplul fapt că ați acceptat votul majorității.
Alesul local e slugă, chiar dacă se îmbată mereu cu ideea de putere. Când lucrurile merg bine într-o localitate, când se fac investiții, când se crează locuri de muncă, când se asfaltează un drum ori se renovează o școală, nu alesul le-a făcut! Nu! Alesul a fost doar un bun executant, o slugă supusă, care a reușit să-și îndepliească îndatorirea principală, aceea de a se asigura că lucrurile merg așa cum trebuie. Nu el le-a făcut, el s-a asigurat că se fac, tocmai pentru că știe că, altfel, el e tras de mânecă de oamenii, pentru că e sluga lor nu stăpânul pe moșie.
Nu trăim într-o lume ideală, nu cerem perfecțiune, dar nici chiar totul cu susul în jos nu se mai poate.
ALEGĂTORULE, ȚINE MINTE, MAI ALES ACUM, CĂ ORICE ALES LOCAL ESTE ȘI VA RĂMÂNE SLUGA TA! NU AI DREPT DE VIAȚĂ ȘI DE MOARTE ASUPRA LUI, DAR AI DREPT DE VIAȚĂ ȘI DE MOARTE ASUPRA VIEȚII MANDATULUI SĂU! Tu îl urci, dar tot tu poți să îl și cobori, mai ales acum, când legea referendumului local e de partea ta. Tu trebuie să-i râzi în nas de fiecare dată când te va trata cu dispreț și își încalcă promisiunile electorale, nu să pleci capul umil și să îl lași să te domine. Tu trebuie să îi amintești mereu că el e supusul tău, AL VOTULUI TĂU, al faptului că i-ai permis să fie ales local, nu invers!
De ce alesul local este slugă?

Nu trebuie să ne crezi pe cuvânt când îți spunem că alesul local e sluga ta. Dicționarul Explicativ al Limbii Române definește sluga drept:
1. „Persoană angajată pentru a munci în gospodăria sau în mica întreprindere a altuia, fiind plătită în bani sau în natură.”
2. „Fig. Persoană care susține sau apără orbește interesele altuia în schimbul unor avantaje materiale.”
3. „Fig. Persoană subordonată alteia și obligată, din cauza condițiilor sociale în care se află, să-i execute voința.”
Gospodăria ta e localitatea în care trăiești și votezi, alesul local e angajatul votului tău, primește indemnizație și pe lângă asta mai beneficiază și de tot felul de de avantaje, pe care le poți considera plată în natură.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu