joi, 2 iunie 2016

Mediașul, un oraș tot mai nesigur

Dacă este să vorbim de siguranța medieșenilor, atunci cu siguranță sunt multe de discutat. În ultimii ani cel puțin, orice plimbare seara naște în sufletul oricărui medieșean urme de nesiguranță. Pur și simplu ajunge să ne fie frică să ieșim din casă din cauza multelor tâlhării care s-au întâmplat în orașul nostru. Ajungi să ți se dea în cap pentru 10-20 de lei sau un telefon mobil. Cauzele care au dus la acest haos snt destul de multe, sărăcia fiind una dintre acestea. Sentimentul de nesiguranță este unul tot mai prezent și parcă nimeni nu întreprinde nimic pentru a îmbnătăți lucrurile.
În urmă cu câțiva ani, Mediașul a devenit cunoscut în toată țara din cauza unui asemenea eveniment. Un filmuleţ de o nepăsare fără margini a fost postat pe platforma Youtbe. În imagini se poate vedea cum un bătrân, ce tocmai a trecut strada pe o trecere de pietoni, este bătut cu bâta de mai mulţi copii la doi pași de Catedrala din orașul nostru. Omul încearcă să riposteze, dar din păcate nu are nicio şansă în faţa copiilor mult mai ageri decât el. La câţiva paşi, două persoane stau la taifas, în timp ce pe stradă maşinile circulă în voie. Surprinzător, nimeni nu a intervenit pentru a-l scăpa pe bătrânel de chin. La sfârşit, el s-a ales cu capul spart.
În urmă cu un an și jumătate, o femeie de aproximativ 40 de ani din municipiul Mediaș a fost violată de un indivi. Nenorocirea a avut loc dimineața în jurul orei 6 în zona pasarelei de acces spre cartierul Gura Câmpului. Femeia a fost înconjurată de 3 indivizi care au amenințat-o cu cuțitele, iar unul dintre ei a violat-o. După ce a fost violată, femeia a reușit să ajungă acasă și i-a povestit soțului ce s-a întâmplat, iar acesta a transportat-o la Spitalul Municipal Mediaș. După ce a fost examinată de medicii specialiști, aceștia au confirmat faptul că victima fusese violată.
Sunt doar două exemple de nesiguranță publică în orașul nostru. Este timpul să spunem: AȘA NU SE MAI POATE. MEDIEȘENII TREBUIE SĂ SE SIMTĂ ÎN SIGURANȚĂ ÎN ORAȘUL LOR!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu